Rostfritt stål, syrafast stål, värmebeständigt stål

kassan totalt: 0,00 kr

Flänsar

Flänsar

Flänsar. Vad fläns är till för?

Beroende på typ används flänsar för att täta rörkomponenter och andra installationer. Det finns flera typer av flänsar: lösfläns, svetsfläns och blindfläns. Oftast används rostfritt stål av hög kvalitet. En av de viktigaste anledningarna till att välja rostfritt stål för flänsar är dess exceptionella hållbarhet och stabilitet. Det tål högt tryck och belastning, vilket är avgörande för att säkerställa långvarig funktion och säkerhet i rörsystem. Rostfritt stål är också mycket hygieniskt och lätt att rengöra, vilket gör det idealiskt för användning inom livsmedels- och läkemedelsindustrin.

Som vi vet klarar rostfritt stål mycket bättre av höga temperaturer och är dessutom korrosionsbeständigt. När vi väljer fläns måste vi vara uppmärksamma på konstruktionens diameter och stålets kvalitet. Beroende på typen av fläns kan vi välja mellan stålsorter 1.4307, 1.4404, 1.4541 och 1.4571. Anslutningar med hjälp av flänsar är en mycket hållbar, stabil och effektiv metod. Flänsar bör definitivt stå högst upp på listan när vi tänker på en felfri installation.

Vad man ska tänka på när man väljer flänsar?

När vi väljer flänsar för en installation måste vi tänka på det tryck som genereras. I lågtrycksrörledningar är det till exempel lämpligt att använda lösfläns som underlättar flödet av vätskor, medan flänsar med spår fungerar bättre i installationer med högre tryck. Ytterligare tätning krävs också vid rörkopplingen, som redan valts utifrån de temperaturer och tryck som ska uppnås.

Slutligen, varför ska du överväga flänsade röranslutningar? De viktigaste skälen till denna metod är den ovannämnda tillförlitligheten samt anläggningens stabilitet och effektivitet.

upp
Butiken är i visningsläge
Visa den fullständiga versionen av webbplatsen
Sklep internetowy Shoper Premium