Rostfritt stål, syrafast stål, värmebeständigt stål

kassan totalt: 0,00 zł

Rostfritt stål - varför intressera sig för det?

Rostfritt stål är mycket populärt i Polen och Europa. Enligt statistiken översteg förbrukningen av detta material i Polen 500 000 ton under 2019. Rostfritt stål beaktas i allt större utsträckning, främst på grund av dess mångsidighet. Dess utmärkta motståndskraft talar också för att den kan användas i många olika situationer.

Det rostfria stålets historia sträcker sig mer än 100 år tillbaka i tiden, då det uppfanns av tyska ingenjörer. Det började bli mycket populärt på de brittiska öarna, där det bland annat användes vid tillverkning av bestick. Idag används rostfritt stål överallt och världens ingenjörer hittar fler och fler användningsområden för det varje år.

Egenskaper hos rostfritt stål

Rostfritt stål kräver inget frekvent eller dyrt underhåll. Dess höga motståndskraft mot aggressiva miljöer gör att den kan användas även under de mest krävande förhållanden, t.ex. inom sjöfartsindustrin. Hög hållfasthet följs också av hög tillförlitlighet. Om vi väljer att köpa komponenter i rostfritt stål är det i de flesta fall ett köp för många år. Dessutom kan rostfritt stål återvinnas eftersom det inte förlorar sina egenskaper efter smältning. Detta är avgörande för den idé om sluten avfallshantering som förespråkas i Europa.

Tack vare den passiva kromoxidbeläggningen reagerar rostfritt stål inte med andra ämnen. Just därför kan den användas fritt i kontakt med livsmedel. Det kan sägas att de stränga HACCP-standarderna till och med kräver att det används för bestick. Detta beror främst på att den inte är giftig och lätt att rengöra. Föremål i rostfritt stål kan rengöras med de vanligaste rengöringsmedlen utan att stålytan förlorar sina egenskaper eller ändrar sitt utseende.

Rostfritt stål - tillämpningar

Rostfritt stål används inom nästan alla ekonomiska områden. Under de senaste åren har vi sett en ökning av populariteten för detta material på byggmarknaden. Rostfritt stål används vid tillverkning av ledstänger, räcken och landskapselement (t.ex. cykelställ). Arkitekter och företag som arbetar med att utforma offentliga byggnader överväger detta material. På senare tid har arkitekter kommit att uppskatta detta material ännu mer för att det är lätt att desinficera och rengöra. När det gäller byggsektorn är det också omöjligt att glömma att rostfritt stål är idealiskt för vatten- och gasinstallationer. Dessutom är rostfritt stål mycket vanligt inom livsmedels- och restaurangbranschen. Den bildar installationer i livsmedelsfabriker, i tankbilar som inte innehåller spritmjölk eller saltlake. Köksutrustning får inte glömmas bort. I våra hushållskök hittar vi grytor, bestick och skålar av stål. Rostfritt stål används också för höljen till hushållsapparater.

Rostfritt stål används också i stor utsträckning inom många andra områden av ekonomin. Den används inom läkemedels-, kemikalie-, fordons- och till och med energiindustrin. Det borde inte komma som en överraskning för någon att vi på grund av den ständigt ökande efterfrågan på rostfritt stål har sett betydande prisökningar på detta råmaterial under de senaste månaderna. Lyckligtvis har vi under de senaste veckorna kunnat konstatera en stabilisering av priserna, även om de fortfarande ligger på höga nivåer.

upp
Butiken är i visningsläge
Visa den fullständiga versionen av webbplatsen
Sklep internetowy Shoper Premium